Lukaku: Moet vechten voor mijn broer, mijn zoon, voor iedereen

Lukaku: "Moet vechten voor mijn broer, mijn zoon, voor iedereen"

23-09-2021 13:15 Laatste update: 13:15
4

Romelu Lukaku heeft in een exclusief gesprek met CNN gepraat over online haat. Hij roept iedereen op om samen te zitten om dat probleem een halt toe te roepen. Ook Lukaku zelf kreeg al meermaals af te rekenen met haatberichten, vaak met een racistische inslag. 

"Ik moet wel vechten, want ik doet dit niet enkel voor mezelf", vertelt Lukaku in dat gesprek. "Ik vecht voor mijn zoontje, voor mijn toekomstige kinderen, voor mijn broer, voor alle andere spelers en hun kinderen... Voor iedereen."

Lukaku hoopt dat er meer actie komt tegen dit probleem. "De kapiteins van alle Premier League-ploegen zouden rond de tafel moeten gaan zitten met de CEO’s van Instagram en de beleidsmakers van de Engelse voetbalbond en de Engelse spelersvakbond. We moeten eens serieus praten over hoe we dit onmiddellijk kunnen verhelpen. Niet enkel in het mannenvoetbal, maar ook bij de vrouwen."

Chelsea lanceerde tegelijk ook de 'No To Hate'-campagne, waarvan Lukaku het uithangbord is. "Je kan het spel niet dood maken door discriminatie, dat kan nooit gebeuren", geeft Lukaku nog mee.