Nieuwe coach van Beerschot: Elke speler moet ziel achterlaten

Nieuwe coach van Beerschot: "Elke speler moet ziel achterlaten"

23-09-2021 11:00
1

Beerschot heeft met Javier Torrente (52) een flamboyante nieuwe coach aangesteld. Op zijn eerste persconferentie maakte hij zijn ambities alvast duidelijk. Hij wil vooral de mentaliteit bij Beerschot opvijzelen. 

"Ik weet dat ik met 1 op 24 aan een hele grote uitdaging begin, maar ik ben iemand die van zo'n uitdagingen houd", aldus Torrente bij Het Nieuwsblad"In het verleden heb ik het al vaker gedaan. De beloning om zo'n club toch nog uit het moeras te trekken is fantastisch. Dat geeft je zin om hard te werken.”

Torrente heeft een duidelijk plan met de club. "Ik sta voor verticaal voetbal. Na balverlies de bal snel veroveren en omschakelen. Ik wil ook strijd en passie op het veld. Elke speler zal verplicht zijn om zijn ziel op het veld achter te laten. Iedere speler in mijn team zal tijdens de wedstrijd zijn truitje nat maken", besluit hij.

Torrente heeft alvast een mooi palmares opgebouwd. Zo was hij ooit assistent van Marcelo Bielsa bij Olympique Marseille. De vraag is wel hoe snel Torrente zich kan aanpassen aan de Belgische competitie.