Real Madrid haalt uit zonder Hazard: mijlpaal voor Benzema en hattrick van Asensio

23-09-2021 07:20

Real Madrid heeft woensdag uitgehaald in de Primera División. De koploper won mede door een hattrick van Marcos Asensio met 6-1 van Real Mallorca. Ook voor Karim Benzema was het een bijzondere avond: hij maakte zijn tweehonderdste doelpunt in La Liga. Eden Hazard bleef de hele wedstrijd op de bank.

De Franse aanvaller zette Real al na drie minuten op voorsprong. Hij profiteerde van een uitglijder van Josep Gayá. De thuisploeg drukte door en kwam na 23 minuten op 2-0 dankzij Asensio, die na een voorzet van Rodrygo kon afronden. Real Mallorca antwoordde direct, maar die opleving bleek van korte duur. Benzema gaf de bal niet veel later mee aan Asensio, die zijn tweede maakte: 3-1.

Real Madrid was veel te sterk voor de bezoekers en Asensio voltooide zijn hattrick tien minuten na de pauze. Voor de Spaanse aanvaller was dat een welkome opsteker, aangezien hij dit seizoen vooralsnog een bijrol vertolkte. De ploeg van coach Carlo Ancelotti bleef daarna aan het vertrouwen werken. Na 78 minuten troefde Benzema zijn belagers af na een lange bal van Alaba. Hij maakte zo zijn tweehonderdste treffer op de Spaanse velden.

Invaller Isco tekende vervolgens ook nog voor de 6-1. Real neemt de koppositie daardoor weer over van stadgenoot Atlético.

Villarreal - Elche 4-1
Danjuma beleefde een mooie avond met Villarreal. De Nederlandse aanvaller was trefzeker tijdens de 4-1 zege op Elche. Het is al zijn derde doelpunt in dienst van El Submarino Amarillo