Paris Saint-Germain ontsnapt in de 95e minuut, ook Denayers Lyon pakt zege

22-09-2021 23:30

Paris Saint-Germain is in de dying seconds ontsnapt bij FC Metz. Pas in de slotminuut van de blessuretijd maakte Achraf Hakimi het winnende doelpunt. Daarmee voorkomt hij het eerste puntenverlies voor PSG.

PSG moest het uit bij Metz doen zonder Lionel Messi. De Argentijn heeft een knieblessure, zo maakte de club deze week bekend. Het ging de afgelopen dage vrijwel enkel over Messi. Zijn 'aanvaring' met trainer Mauricio Pochettino stond centraal. Messi werd gewisseld en was daar niet blij mee. De onder vuur liggende Pochettino lijkt weinig nog fout te kunnen doen en dus was een zege op Metz broodnodig.

Het leek allemaal de goede kant op te vallen voor PSG, want al na vijf minuten spelen maakte Hakimi het openingsdoelpunt. Kort voor rust moesten de Parijzenaars weer vanaf nul beginnen door de gelijkmaker van Metz.

Toen het na een uur nog 0-0 stond, besloot Pochettino met Angel Di Maria wat aanvallende impulsen in het veld te brengen. Hij kwam voor Georginio Wijnaldum. Het leek een gelijkspel te worden voor PSG, tot Hakimi in minuut 95 het winnende doelpunt maakte.

Olympique Lyon - Troyes 3-1
Het Olympique Lyon van Peter Bosz heeft na de nederlaag tegen PSG een overwinning geboekt op Troyes. Het werd in die wedstrijd 3-1. Denayer en co. moesten in de achtervolging toen Xavier Chavalerin voor rust 0-1 maakte.

Maar in de tweede helft kwam alles goed. Xherdan Shaqiri maakte al snel gelijk en het werd daarna 2-1 en zelfs 3-1 door Emerson Palmieri en Lucas Paqueta. Lyon staat op de zesde plaats in Frankrijk.