Lille wint met Onana in de basis, Doku (ex-Anderlecht) blikt Clermont in

22-09-2021 22:00
1

OSC Lille en AS Monaco hebben een broodnodige zege geboekt in de Ligue 1. Ook Stade Rennes won, mede dankzij een uitblinkende Kamaldeen Sulemana. In Spanje rekende Sevilla razendsnel af met Valencia.

OSC Lille - Stade de Reims 2-1
OSC Lille heeft, met Amadou Onana in de basis, thuis nipt gewonnen van Stade de Reims. Jonathan David en Benjamin André scoorden al voor rust voor de regerend Frans kampioen op aangeven van routinier Burak Yilmaz. Alexis Flips deed pas laat iets terug voor Reims, waar Thomas Foket en Wout Faes een basisplaats hadden.

AS Monaco - Saint-Étienne 3-1
AS Monaco kent net als Lille een moeizame start van het seizoen, maar kon woensdag ook weer eens juichen. Dee Monegasken kwamen via Kevin Volland op voorsprong tegen Saint-Étienne. Lang kon de thuisploeg daar echter niet van genieten. Nadat Boadu na een uur had plaatsgemaakt voor Wissam Ben Yedder, maakte die uiteindelijk het verschil met een benutte strafschop en de 3-1.

Stade Rennes - Clermont 6-0
Promovendus Clermont Foot had niets in te brengen op Roazhon Park. Voormalig Ajax-doelwit Kamaldeen Sulemana behoorde tot de uitblinkers bij Rennes en vond na rust in twee minuten tijd twee keer het net. Hij droeg daarmee bij aan de eclatante 6-0 thuiszege.

Sevilla - Valencia 3-1
Valencia heeft weinig plezier beleefd aan het bezoek aan Sevilla in de Primera División. Na twee minuten stuurde Erik Lamela landgenoot Papu Gómez weg en de spelmaker schoot raak. Na een klein kwartier stond het plots 2-0, toen een voorzet merkwaardig in het doel belandde via Valencia-back Toni Lato. Weer acht minuten later viel de 3-0. Rafa Mir rondde met een heerlijke lob af. Valencia speelde daarna een verloren wedstrijd, al bleef een afstraffing uit. Muro deed na een halfuur zelfs iets terug, maar daar bleef het bij in Andalusië.