Debutant Lavia maakt meteen indruk bij Man City, Engelse pers is vol lof

Debutant Lavia maakt meteen indruk bij Man City, Engelse pers is vol lof

22-09-2021 18:45
8

Romeo Lavia vierde dinsdag zijn debuut bij Manchester City. In de derde ronde van de Carabao Cup kreeg onze zeventienjarige landgenoot meteen een landgenoot. Teleurstellen deed hij niet tegen derdeklasser Wycombe Wanderers.

Ondanks de vroege achterstand kwam Man City niet in de problemen en haalde het met 6-1 van de Engelse derdeklasser. Lavia stond een volledige partij op het veld en wist ook indruk te maken op de Engelse pers.

'Hij houdt duidelijk van een tackle', begon men bij Manchester Evening News. 'En zijn passes over de verdediging en tussen de linies waren zoals die van Fernandinho', klonk het. 'De Belg maakte indruk op het middenveld', oordeelde FanNation. 'Hij bepaalde mee het tempo en vormde de perfecte link tussen aanval en verdediging.'

Ook bij The Hard Tackle was men lovend. 'De jonge Belg speelde een een cruciale rol op het middenveld. Lavia hielp het spel dicteren en was een echt connectiepunt tussen de aanval en verdediging. Ondanks zijn gele kaart zorgde hij ervoor dat Fernandinho niet gemist werd bij City', besloot men.