Dit verdient Cristiano Ronaldo: Manchester United-vedette is absolute cashcow

Dit verdient Cristiano Ronaldo: Manchester United-vedette is absolute cashcow

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 18:30wo 22-09-2021 om 18:30

Cristiano Ronaldo vertrok van Juventus naar Manchester United, waar hij direct de best betaalde speler van de Premier League werd. Met zijn overstap naar The Red Devils is hij er financieel zelfs op vooruit gegaan. VoetbalPrimeur.be duidt zijn inkomsten.

Op DeadlineDay besloot Ronaldo terug te keren naar zijn oude liefde Manchester United. Voor het financiële gewin hoefde de Portugees het uiteraard niet meer te doen: de Glazers - de Amerikaanse familie die Manchester United in bezit heeft - waren echter bereid om hem, ondanks zijn leeftijd, een vorstelijk salaris aan te bieden.

Salaris
Qua nettosalaris staat Ronaldo op eenzame hoogte in de Premier League: 30,8 miljoen euro mag hij jaarlijks bijschrijven na aftrek van belastingen. Ter vergelijking: zijn ploeggenoten Bruno Fernandes en Raphaël Varane verdienen respectievelijk 10,8 en twintig miljoen euro per jaar. Bovenop de ruim dertig miljoen euro die Ronaldo verdient, komt nog een veelvoud aan bonussen.

Netto gezien zet Ronaldo een kleine stap terug. In Italië werkte het belastingsysteem – dat andere regelingen voor niet-Italianen treft – flink in zijn voordeel. Door zijn totale salarisverhoging in Engeland zal hij netto echter bijna evenveel overhouden.

Sponsors
Volgens het zakenblad Forbes ontvangt Ronaldo alleen al dit seizoen 47 miljoen euro aan sponsorinkomsten. De Portugese superster is verbonden aan een flink aantal multinationals die hem aan zijn inkomsten helpen: Nike, DAZN, Herbalife, MTG en Unilever brengen het meeste geld in het laatje.

Vooral zijn samenwerking met Nike heeft hem geen windeieren gelegd. Jaarlijks sponsort het toonaangevende bedrijf Ronaldo voor ruim zeventien miljoen euro. In 2016 tekende hij een nieuwe deal, die hem exclusief bonussen 162 miljoen euro in tien jaar tijd opleverde. Bonussen ontvangt Ronaldo bijvoorbeeld bij het winnen van de Ballon d'Or. Onlangs werd United-spits de eerste atleet ooit die de mijlpaal van één miljard dollar aan bruto-inkomsten bereikte.

Leuk detail: drie nog actieve atleten verdienen jaarlijks nog meer dan Ronaldo uit sponsorinkomsten. Tennisser Roger Federer (77 miljoen euro) spant de kroon, gevolgd door basketbal-icoon LeBron James (55) en golfer Tiger Woods (51).

Social
Ronaldo is de social media-koning onder de voetballers. Op Instagram komt niemand ook maar in de buurt van zijn volgersaantal: 346 miljoen. Ter vergelijking: Lionel Messi heeft 267 miljoen volgers. Neymar? 'Slechts' 161 miljoen. Op Twitter zijn 94,4 miljoen mensen geïnteresseerd in de verrichtingen van de Portugees en op Facebook heeft hij bijna 130 miljoen volgers.

Geen klagen dus. Dat blijkt ook uit de inkomsten die hij via deze weg genereert. Voor een gesponsorde Instagram-post ontvangt Ronaldo tussen de 1,1 en 1,35 miljoen euro. Op jaarbasis ligt de oogst tegen de vijftig miljoen euro aan. Zijn volgers zien dus regelmatig 'betaald partnerschap'-posts voorbijkomen, voor onder meer CLEAR en Livescore.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

Vastgoed
Ronaldo zit ook niet stil in het vastgoedwereldje. In totaal heeft hij een vastgoedportfolio dat bijna de dertig miljoen euro aantikt. Los van zijn eigen huis in Manchester beschikt hij over een seven-story mansion, een villa ter waarde van 8,5 miljoen op Madeira, een appartement in de Trump Tower in New York (zestien miljoen euro) en een vakantiehuis naast MMA-legende Conor McGregor.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cristiano Ronaldo (@cristiano)

CR7-imperium
Alsof al het bovenstaande nog niet genoeg was, heeft Ronaldo sinds 2012 zijn eigen branding: CR7. Wat begon met een onderbroekenlijn, is uitgegroeid tot een imperium waar je u tegen zegt. Zijn onderbroekenlijn is uitgebreid met een parfum-, schoenen-, en zonnebrillenlijn, terwijl er in zijn geboorteplaats Funchal en in Lissabon, New York en Madrid hotels met zijn naam gesitueerd zijn. Daarnaast staat er op zijn geboorte-eiland Madeira een waar CR7-museum, dat door de jaren heen al een miljoen bezoekers heeft ontvangen. Toegangskaartje: vijf euro. Tel uit je winst...

(Lars Teunissen/VoetbalPrimeur)

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws