Caufriez na opvallende transfer: “Opstapclausule STVV was drie miljoen euro

Caufriez na opvallende transfer: “Opstapclausule STVV was drie miljoen euro"

22-09-2021 14:14
0

Maximiliano Caufriez maakte de opvallende overstap van STVV naar Spartak Moskou. Tegenover Sport/Voetbalmagazine legt hij uit waarom hij voor een Russisch avontuur heeft gekozen.

Er werd heel wat geschreven over de transfer. “Laat me beginnen met te zeggen dat er heel wat onzin geschreven is rond mijn transfer. Ik las onder meer dat ik nog slechts een jaar onder contract lag bij STVV, maar dat waren er nog drie. Over mijn opstapclausule zeiden ze dat die 2,5 miljoen euro bedroeg, maar die lag op 3 miljoen.”

Op de laatste dag van de transferperiode liet zijn makelaar weten dat Spartak geïnteresseerd was. “De dag nadien ontmoetten de twee partijen elkaar een eerste keer en dat leidde meteen tot een akkoord. Ik vond het een unieke kans en een fantastische ervaring, maar ik wilde er toch enkele dagen over nadenken en de voor- en nadelen tegen elkaar afwegen.”

Door een visakwestie moest Caufriez alleen naar Rusland. Zin vrouw en twee kinderen komen binnenkort. “Tot dusver heb ik alleszins geen spijt van mijn keuze, want ik ben terechtgekomen in een club met grote ambities. Ik ga mooie Europese wedstrijden kunnen spelen, waardoor ik meer in de picture zal staan. Mijn carrière kan hierdoor in een stroomversnelling komen.”

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie