SPORT: Barça-bestuur wil Xavi, Laporta pleit voor Martínez als Koeman-opvolger

SPORT: Barça-bestuur wil Xavi, Laporta pleit voor Martínez als Koeman-opvolger

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 13:44wo 22-09-2021 om 13:44

Ronald Koeman is nog altijd in functie bij FC Barcelona, maar het grote speculeren over de opvolging van de trainer gaat onverminderd verder. Volgens Diario SPORT zijn clubicoon Xavi en bondscoach Roberto Martínez de uitgesproken favorieten onder de kandidaat-opvolgers.

Het bestuur van Barcelona heeft meerdere namen in gedachten, voor het geval de resultaten tegen blijven vallen en Koeman wordt bedankt voor bewezen diensten, maar de twee Spanjaarden staan er volgens Diario SPORT het best op in Camp Nou. Een groot aantal bestuursleden ziet het zitten in Xavi, die momenteel werkzaam is bij Al Sadd in Qatar, maar president Joan Laporta lijkt een voorkeur te hebben voor Martínez.

SPORT meent zelfs dat er afgelopen zomer, toen de positie van Koeman al openlijk ter discussie stond, al contact werd gezocht met Martínez. Die wilde zich echter volledig richten op het EK met De Rode Duivels, die hij sinds 2016 al onder zijn hoede heeft.

Barcelona speelt donderdag tegen Cádiz en zal dan nog onder leiding van Koeman staan. De Spaanse sportpers houdt er echter serieus rekening mee dat de voormalig Oranje-bondscoach spoedig aan de kant wordt gezet. Martinez reageerde zelf ook al op de geruchten.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws