Frey maakte ± 70% van de Antwerp-goals, Maziz Vossen en Selemani ook goed bezig

Frey maakte ± 70% van de Antwerp-goals, Maziz Vossen en Selemani ook goed bezig

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 12:30wo 22-09-2021 om 12:30

Laatste update: woensdag 22 september 2021 om 20:45wo 22-09-2021 om 20:45

Royal Antwerp FC trok deze zomer Michael Frey aan. De transfer is voorlopig een schot in de roos. Wanneer Antwerp dit seizoen scoort, is Frey bijna altijd betrokken geweest bij de doelpunten.

Antwerp scoorde dit seizoen dertien keer in de competitie. Frey maakte negen van die dertien treffers. Natuurlijk is dat voor een groot deel te danken aan zijn vijfklapper tegen Standard, maar ook tegen KV Mechelen, Oud-Heverlee Leuven en Seraing zette de Zwitser de netten bol. Frey scoorde 69,2% van de Antwerp-goals dit seizoen.

Frey laat door dat hoge percentage de concurrentie op ruime achterstand. Er zijn nog drie spelers die 50% van de doelpunten van hun club maakten. Het gaat om Youssef Maziz, Faïz Selemani en Jelle Vossen. Maziz scoorde vier van de acht goals van Seraing. Selemani maakte vijf van de tien goals van KV Kortrijk. Terwijl Jelle Vossen zes van de twaalf goals van Zulte Waregem voor zijn rekening nam. 

Opmerkelijk, in de top tien van de doelpuntenratio staat er geen enkele speler van Club Brugge, RSC Anderlecht, KRC Genk en Standard. Paul Onuachu en Theo Bongonda vallen elk met een percentage van 28,6% net buiten de top tien. Genk maakte dit seizoen veertien goals. Onuachu en Bongonda scoorden elk vier keer. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws