Voetbalbond deelt boetes uit: 'Antwerp, Charleroi en Gent draaien op voor fans'

Voetbalbond deelt boetes uit: 'Antwerp, Charleroi en Gent draaien op voor fans'

Gepubliceerd: woensdag 22 september 2021 om 11:30wo 22-09-2021 om 11:30

Het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft boetes uitgedeeld aan Royal Antwerp FC, KAA Gent en Sporting Charleroi. De reden? Wangedrag en het gebruik van pyrotechnisch materiaal van en door de fans van de drie clubs. 

Tijdens de match Antwerp – Oud-Heverlee Leuven (2-2) gebruikten de fans van The Great Old pyrotechnisch materiaal. Ook gooiden ze met bier richting de bezoekers. Een speler en Marc Brys werden geraakt. Het Disciplinair Comité gaf Antwerp nu een boete van 4.000 euro – waarvan 2.000 euro effectief. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Tijdens KAA Gent – Club Brugge (6-1) ging het even in de slotfase mis. Gentse fans gooiden bier - dat niemand raakte - en een niet niet-aangestoken vuurwerkstok op het veld. De match moest daardoor even worden stilgelegd. Gent draait nu op voor het voorval en moet een boete van 500 euro betalen.

Ook Charleroi moet een boete van 500 euro betalen, plus hangt er de Zebra's nog een voorwaardelijke boete van 500 euro boven het hoofd. Tegen Beerschot (5-2) werden er een zwarte rookpot en zeven vuurpijlen ontstoken vlak voor de start van het duel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws