Oranje Leeuwen met wie Lang zich moet meten: laatbloeier, Memphis en PSV-sensaties

Oranje Leeuwen met wie Lang zich moet meten: laatbloeier, Memphis en PSV-sensaties

22-09-2021 09:00 Laatste update: 18:00
13

Na zijn fenomenale doorbraak in ons land leek het slechts een kwestie van tijd vooraleer Noa Lang zich bij het grote Oranje zou mogen melden. Het voorbije EK kwam nog wat te vroeg, oordeelde toenmalig bondscoach Frank de Boer, maar vorige week had opvolger Louis Van Gaal dan toch goed nieuws in petto voor de nakende interlands met Letland en Gibraltar. Heeft Lang ook perspectief op de lange termijn? VoetbalPrimeur.be lijst de stevigste concurrenten op van de buitenspeler.

Steven Berghuis
Atypisch, zo mag je de loopbaan van deze Berghuis best omschrijven. Pas op zijn 29e lijkt de flankaanvaller een definitief plekje verworven te hebben in de nok van het Nederlandse voetbal. Na jaren bij AZ en Feyenoord, waar hij zelfs op ‘latere leeftijd’ gestaag progressie bleef boeken, beroerde hij afgelopen zomer vriend en vijand door Rotterdam in te ruilen voor de erfvijand uit Amsterdam. Berghuis, die overigens liefst vanop de rechterzijde komt, zag die transfer als het onontbeerlijke, laatste stapje richting zijn status als topspeler. Zowel bij Ajax als in het Nederlandse elftal pakte die gewaagde zet inmiddels wonderwel uit.

Steven Bergwijn
Zelden hebben concullega’s zo’n gelijkaardig naam op hun paspoort staan, maar op het terrein verschilt Bergwijn behoorlijk van zijn bijna-naamgenoot. Allereerst verkiest de 23-jarige vleugelflitser de linkerzijlijn boven de rechter. Daarnaast teert hij vooral op zijn verschroeiende versnelling en minder op de efficiëntie van zijn acties, waar het wel eens aan durft te schorren. Niettemin vindt Bergwijn stilaan zijn plaats bij Tottenham Hotspur. Dat mag ook wel, want intussen is hij er aan zijn derde seizoen begonnen. Op de eerste drie speeldagen startte de geboren Amsterdammer alvast telkens in de basiself van Nuno Espirito Santo. Momenteel ligt hij wel in de lappenmand.

Memphis Depay
De sterspeler van Oranje staat in de pikorde uiteraard ruim boven Lang, die pas komt piepen. Gelukkig voor de Bruggeling speelt Memphis in dienst van het vaderland voornamelijk als puntaanvaller, waardoor hij geen directe concurrent vormt. Met inmiddels 33 interlandgoals op de teller is de zomeraanwinst van FC Barcelona de absolute leidsman binnen de Nederlandse voorhoede. Dat werd ook in de voorbije interlandperiode weer duidelijk, toen Memphis geweldig bij schot was tegen Montenegro (twee stuks) en Turkije (drie stuks). Wie weet vormt Lang straks wel een droomduo met hem …

Cody Gakpo
Misschien is deze knaap van PSV wel de grootste rechtstreekse uitdager van Lang voor een stek in de definitieve selectie. Op zijn 22e heeft Gakpo, zoon van een Nederlandse moeder en een Togolese vader, zich opgewerkt tot een vaste waarde in het eerste elftal van de Eindhovenaren. De voorbije twee Eredivisie-campagnes kwam hij er telkens tot zeven treffers. Deze jaargang liet Gakpo zich in het bijzonder opmerken in de voorrondes van de Champions League, waarin PSV enkele indrukwekkende prestaties neerzette. De linksbuiten scoorde twee keer, maar dat mocht uiteindelijk niet baten: Benfica versperde de weg naar de groepsfase van het miljardenbal en veroordeelde Gakpo en co zo tot de Europa League.

Donyell Malen
Net als Memphis maakt het raspaardje uit Wieringen voornamelijk furore als diepe spits, maar bij tijd en stond moet hij ook eens uitwijken naar de linkerflank. Eigenlijk kan je hem de voorganger van Gakpo bij PSV noemen, het vorige Nederlandse goudhaantje met andere woorden. Na een boerenjaar, beloond met speelminuten op het voorbije EK, zette Malen de kers op de taart dankzij een lucratieve transfer naar Borussia Dortmund. Daar verscheen hij de voorbije weken regelmatig aan de aftrap, al is het nog wachten op zijn eerste doelpunt. Erling Braut Haaland lijkt alvast een gedroomde leermeester voor de nodige tips & tricks.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie