Inter pakt koppositie na nieuwe driepunter, ook Atalanta wint in Serie A

21-09-2021 23:15

Atalanta Bergamo heeft gewonnen van Sassuolo. Internazionale legde dan weer Fiorentina over de knie en pakt voorlopig de leidersplaats in de Serie A

Atalanta - Sassuolo 2-1
Bij de thuisploeg maakte de Nederlander Koopmeiners zijn basisdebuut. Hij stond samen met zijn landgenoot De Roon op het middenveld bij Atalanta. In de derde minuut kwam de ploeg van Gian Piero Gasperini al op voorsprong, na een goal van Robin Gosens. Een dik halfuur later was het de andere wingback die de marge verdubbelde: Davide Zappacosta schoot de bal na een mooie aanval in de verre hoek.

Vlak voor rust kwam Sassuolo echter terug in de wedstrijd. Domenico Berardi knalde van grote afstand de 2-1 tegen de touwen. Daar bleef het echter bij voor Sassuolo.

Fiorentina - Inter 1-3
Bij de bezoekers begon Dumfries na zijn sterke optreden tegen Bologna op de bank. Vanaf daar zag hij dat Riccardo Sottil Fiorentina al vroeg op voorsprong wist te brengen. Inter keek tot de 52ste minuut tegen een achterstand aan. Matteo Darmian bracht Inter echter weer langszij: 1-1.

Drie minuten later kwam Inter zelfs op voorsprong. Edin Džeko knikte raak uit een corner: 1-2. Ivan Perišić maakte in de 87ste minuut nog de 1-3. Dat was ook de einduitslag. Daardoor staat Inter nu even eerste in de Serie A. Bij een overwinning grijpt Napoli donderdag de koppositie echter weer terug.