Belgen blinken uit in EFL-cup: Lavia debuteert bij City, Origi schittert

Belgen blinken uit in EFL-cup: Lavia debuteert bij City, Origi schittert

21-09-2021 23:05
6

Onze landgenoten hebben een goede beurt gemaakt in de EFL-cup. Debutant Romeo Lavia (ex-Anderlecht) maakte zijn debuut, Kevin De Bruyne stond nog eens aan het kanon en Divock Origi scoorde en deelde een assist uit.

Manchester City vs Wycombe
City kreeg een makkelijk tussendoortje voorgeschoteld in de derde ronde van de EFL-cup. Pep Guardiola gunde dan ook enkele jonge spelers hun kans. Daaronder ook Lavia, onze landgenoot imponeerde al in de jeugdreeksen bij City en mocht nu dus zijn officieel debuut maken. Lavia volmaakte de volledige wedstrijd.

Ook De Bruyne begon in de basis. De Rode Duivel tekende voor het eerste City-doelpunt tegen Wycombe. Daarna ging het snel, twee keer Riyad Mahrez, Phil Foden, Ferran Torres en Cole Palmer zorgde uiteindelijk voor een 6-1 eindstand.  

Norwich City vs Liverpool
Bij Liverpool stond Origi opnieuw in de basis. Onze landgenoot bedankte al snel voor het vertrouwen en gaf de assist voor het openingsdoelpunt van Takumi Minamino. Net na rust zorgde Origi voor de dubbele voorsprong met een rake kopbal. Minamino, opnieuw hij, zorgde in de slotminuten voor de 0-3 eindstand.