Haal het telraam maar boven: Union kent geen genade in bekertornooi

21-09-2021 22:45 Laatste update: 22:46
3

Union trekt de goede lijn van in de competitie door in de beker. Tegen Lebbeke, uit derde nationale, haalde het uit met zware cijfers. De Brusselse club won overtuigend met 7-0.

Union moest, net als Seraing, een ronde eerder aan de bak in de bekercompetitie. Felice Mazzu en zijn spelers lieten het echter niet aan hun hart komen en haalde uit met ouderwetse cijfers. Nochtans was het zeker niet het A-elftal dat tussen de lijnen werd gebracht. Een heleboel sterkhouders kregen rust.

De vervangers waren goed bij schot. Na zeventien minuten zorgde Mitoma voor het openingsdoelpunt en de 1-0 ruststand. In de tweede helft schakelde Union een versnelling hoger. Via goals van Burgess, Avenatti, Undav, Amani, Teuma en een eigen doelpunt van Aeyels werd het finaal 7-0.

Union overleeft zo de vijfde ronde van het tornooi met glans. In de volgende ronde doen de overige eersteklassers hun intrede.