Nieuwe mentaliteit bij Genk: ‘Sympathieke volksclub is niet meer voldoende’

Nieuwe mentaliteit bij Genk: ‘Sympathieke volksclub is niet meer voldoende’

Gepubliceerd: dinsdag 21 september 2021 om 22:30di 21-09-2021 om 22:30

KRC Genk verlengde onlangs de contracten van zowel John Lucumi als Paul Onuachu. Een stevig signaal naar de concurrentie. Het Laatste Nieuws ziet nieuwe ambities bij de Limburgers.

Lucumi en Onuachu leken lange tijd op weg om afgelopen zomer de Jupiler Pro League achter zich te laten. Genk toonde zich echter een stugge onderhandelaar en hield voet bij stuk. Beide sterkhouders bleven in Limburg. Meer zelfs, de clubs wist beide contracten te verlengen.

‘Het belichaamt de mentaliteitswijziging bij Genk’ oordeelt Het Laatste Nieuws. ‘Het is niet meer voldoende om de sympathieke volksclub uit de mijnstreek te zijn. Genk wil meer. Ze willen zich een identiteit aanmeten die past bij hun status, een topclub in België met erkenning in Europa. Winnen moet een belangrijk onderdeel worden van die clubcultuur, de club wil dan ook winnaars in de kleedkamer.’

Het zorgt er voor dat Genk zijn sterkhouders niet zomaar meer laat vertrekken. ‘Vroeger leek het alsof het shirt van Genk dragen al voldoende was om de volgende stap te zetten. Zo werkt het niet meer in Genk. Eerst presteren, daarna kan een speler pas een nieuwe club ambiëren. De mentaliteitswijziging van Genk zet zich door’, besluit de krant.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Denk jij dat Genk op termijn Club Brugge voorbijschiet als sterkste club in ons land?

Ja
63%
Nee
37%
(294 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws