OFFICIEEL: Anderlecht voegt Weijs toe aan de staff van Kompany

OFFICIEEL: Anderlecht voegt Weijs toe aan de staff van Kompany

21-09-2021 19:10
2

Bij RSC Anderlecht heeft Vincent Kompany een nieuwe assistent. Paars-wit strikte Willem Weijs. De 34-jarige Nederlander komt over van Willem II. 

Bij Willem II was Weijs verantwoordelijk voor de U21. De Nederlanders was eerder actief in de jeugdopleidingen van Ajax, PSV en NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was hij ook assistent van het eerste elftal.

Na het ontslag van Ruud Brood eind 2019 nam hij zes weken de honneurs waar. Onder leiding van de 34-jarige Limburger schakelde NAC onder meer PSV uit in de KNVB Beker. Dat NAC vervolgens toch in zee ging met Peter Hyballa, die geen plek had voor hem, was tegen het zere been van Weijs.

Anderlecht was op zoek naar een nieuwe assistent sinds het (tijdelijke) vertrek van Craig Bellamy. De 42-jarige Welshman krijgt van paars-wit alle tijd die hij nodig heeft tijdens een moeilijke periode in zijn leven. Ook Aaron Danks verliet recent paars-wit. Hij koos voor een avontuur bij Aston Villa. 

Naast Weijs bestaat de kans ook dat Anderlecht dra Will Still zal voorstellen als nieuwe assistent. Still ligt voorlopig nog onder contract bij Stade Reims. De Fransen willen hem naar verluidt niet gratis laten gaan. 'RSCA maakt intussen nog werk van extra versterking voor de sportieve staff', klinkt het bij Anderlecht