OFFICIEEL: Beerschot stelt Torrente - en drie anderen - als vervanger(s) Maes aan

OFFICIEEL: Beerschot stelt Torrente - en drie anderen - als vervanger(s) Maes aan

21-09-2021 19:00 Laatste update: 19:22
10

Beerschot heeft een nieuwe trainer. Op het Kiel volgt Javier Torrente Peter Maes op. Torrente komt niet alleen. Hij brengt Greg Vanderidt, Frank Magerman en Diego Torrente mee.

Torrente  is een 52-jarige Argentijn. Hij tekende bij Beerschot tot het einde van het seizoen. Zijn taak bestaat erin om de ploeg in de Jupiler Pro League te houden. Voorlopig staat Beerschot in 1A op de laatste plaats. Dit seizoen wist het nog geen enkel duel op het hoogste niveau te winnen. Na acht speeldagen telt Beerschot amper één punt.

In het verleden was Torrente de rechterhand van huidig Leeds-manager Marcelo Bielsa. Van oktober 1998 tot september 2004 was hij assistent bij de Argentijnse nationale ploeg. Torrente zat zonder club toen Beerschot hem aanstelde. Voordien was hij als T1 onder meer werkzaam in eigen land bij Newell's Old Boys.

Javier Torrente neemt trouwens ook zijn broer Diego mee als videoanalist. Ook hij werkte samen met Bielsa bij de Argentijnse nationale ploeg. Greg Vanderidt maakt de overstap van Rupel Boom naar Beerschot. Tot slot keert Frank Magerman terug naar het oude nest. Als voetballer  was hij Beerschot actief tot en met 2014.