Zorgen om Juklerod bij Genk, linksachter valt opnieuw uit met blessure

Zorgen om Juklerod bij Genk, linksachter valt opnieuw uit met blessure

21-09-2021 21:15 Laatste update: 18:20

KRC Genk kan zondag geen beroep doen op Theo Bongonda. De flankaanvaller is nog even uit met een blessure aan de hamstrings. Zorgen zijn er echter vooral over Simen Juklerod, die nog even out dreigt te zijn.

Dat onthult coach John van den Brom dinsdag op zijn persconferentie. "Hij is maandagavond opnieuw geblesseerd geraakt aan de kuit in een wedstrijd met de beloften", geeft de coach van Genk aan. "Hij was pas hersteld van een kuitblessure en is nu terug naar af. Ik denk dat we hem een paar weken kwijt zijn", klinkt het.

Daardoor blijft Van den Brom moeten rekenen op Gerardo Arteaga, die daardoor amper rust krijgt. "Gelukkig is Arteaga één van de fitste spelers in mijn kern. Ik hoor ook van de kinesisten dat die zelden of nooit ‘op de bank’ komt liggen bij hen", klinkt het.

Voor Juklerod is de transfer naar Genk alvast nog geen succes gebleken. Hij kwam over van Antwerp en speelde in de Supercup, maar wist daarin absoluut niet te overtuigen. Sindsdien kwam hij niet meer in actie voor de Limburgers.