Enorme lof voor Vanaken: Hij is sterker dan een Dele Alli bij Tottenham

Enorme lof voor Vanaken: "Hij is sterker dan een Dele Alli bij Tottenham"

21-09-2021 21:45
19

Twee keer de Gouden Schoen, meermaals kampioen en ook al beslissend bij de Rode Duivels, maar toch zijn er bij sommige mensen nog twijfels over Club Brugge-sterkhouder Hans Vanaken. Twijfels die ex-ploegmaats Onur Kaya en Jelle Vossen helemaal niet begrijpen.

In Sport/Voetbalmagazine kunnen beide ex-ploegmaats de lof niet op over Vanaken, die sterk is begonnen aan het seizoen met Club Brugge. "Ik heb nooit zo'n grote speler (1m95, red.) gezien met zo'n techniek", zegt Kaya, die met Vanaken nog samenspeelde bij Lokeren.

"Het bijzondere van Hans is dat hij het voetenspel heeft van een speler van 1m70. Je kunt zeggen dat het niet mooi is om naar te kijken, dat hij wat traag is, maar hij heeft een buitengewone spelintelligentie", klinkt het.

Buitenland
Vanaken trok nooit naar het buitenland, maar volgens Kaya heeft Vanaken zonder twijfel wel de kwaliteiten om het daar te maken. "Eerlijk gezegd denk ik dat hij sterker is dan een Dele Alli bij Tottenham. Hij is magerder en minder mooi om te zien, maar voor mij heeft hij zijn plaats bij zestien van de twintig Premier Leagueclubs", geeft hij aan.

Een ook Vossen, die beste maatjes is met Vanaken, was onder de indruk van de middenvelder. "Alle voetballers willen een Hans in hun ploeg hebben, want hij ziet alles op het veld en hij is altijd aanspeelbaar. Zijn imago van nonchalante speler, die niet explosief zou zijn en die niet wil werken of zijn voetje zetten, is gewoon een vooroordeel, een negatieve perceptie", besluit hij.

Tegen Charleroi was Vanaken nog goed voor een uitstekende pré-assist, terwijl hij bij de Rode Duivels ook één van de grote uitblinkers was. Daarnaast was Vanaken dit seizoen al goed voor vier doelpunten en één assist in acht partijen.