Deinze dient klacht in en haalt uit naar ref: We speelden tegen twaalf man

Deinze dient klacht in en haalt uit naar ref: "We speelden tegen twaalf man"

21-09-2021 17:45
7

Bij Deinze was men dit weekend niet te spreken over het optreden van de wedstrijdleiding in het duel tegen KVC Westerlo. Deinze speelde gelijk tegen Westerlo, maar volgens voorzitter Denijs Van de Weghe ging de wedstrijdleiding meermaals in de fout.

Zo zag hij een doelpunt van Deinze afgekeurd worden na vermeend buitenspel en kreeg de club later ook geen strafschop na een overtreding op Challouk. Aan de overzijde gebeurde dat wel voor Westerlo na een gelijkaardige fase.

Achteraf spaarde Van de Weghe de kritiek niet en haalde hij scheidsrechter Ken Vermeiren helemaal onderuit. "Mijn CEO Marc Vanmaele heeft na de wedstrijd overleg gehad met de scheidsrechter. Maar wij dienen sowieso klacht in bij de scheidsrechterscommissie, gestaafd met beelden", gaf hij aan in Het Laatste Nieuws.

Twaalf man
Volgens hem was het dan ook duidelijk, de scheidsrechter floot tégen Deinze. "Eigenlijk hebben we zondag tegen twaalf man gespeeld, ik heb me er gedurende heel de match vragen bij gesteld", klinkt het.

Hij eindigt nog met een boodschap richting de KBVB. "Als ze willen dat een ploeg die in handen is van een buitenlandse investeerder naar 1A promoveert, dat ze het me dan zeggen. Dan verkoop ik mijn club ook aan een buitenlandse investeerder", besluit hij cynisch.