Minister Demir kreeg 'positief advies' over stadionplannen Club Brugge

Minister Demir kreeg 'positief advies' over stadionplannen Club Brugge

21-09-2021 15:45 Laatste update: 16:26
72

Club Brugge mag zo stilaan beginnen hopen op de bouw van het nieuwe stadion. Het kreeg recent nog goed nieuws over milieu-effectenrapport (MER) en lijkt opnieuw een nieuwe stap gezet te hebben.

Op dinsdag kreeg minister Zuhal Demir in de commissie Omgeving enkele vragen over de stand van zaken rond het stadiondossier van Club Brugge. Daarin gaf Demir aan dat ze voorlopig "positief advies" had ontvangen van de Gewestelijke Omgevingsvergunningscommissie, zo weet Krant van West-Vlaanderen.

Demir heeft nog tot 6 oktober om dat advies te beoordelen en dan haar eigen mening te geven. Daarna kan er nog iemand naar de Raad voor Vergunningsbetwistingen stappen om tegenkanting te bieden, maar het lijkt nog maar een kwestie van tijd vooraleer Club Brugge een volgende grote stap zet in de bouw van het nieuwe stadion.

Ook Cercle Brugge kreeg dinsdag nog nieuws en hoorde van Demir dat ze er alles aan zal doen om het dossier rond een stadion aan de Blankenbergse Steenweg nog tot een goed einde te kunnen brengen.