Kompany wil na Still nog een assistent: ‘Nederlander op weg naar Anderlecht’

Kompany wil na Still nog een assistent: ‘Nederlander op weg naar Anderlecht’

21-09-2021 14:55 Laatste update: 15:00
10

RSC Anderlecht heeft Will Still al bijna binnen als assistent, maar volgens  Brabants Dagblad blijft het daar niet bij. Vincent Kompany wil naar verluidt ook Willem Weijs van Willem II binnenhalen.

Weijs was eerder actief in de jeugdopleidingen van Ajax, PSV en NAC Breda. In het Rat Verlegh Stadion was hij ook assistent van het eerste elftal. Na het ontslag van Ruud Brood eind 2019 nam hij zes weken de honneurs waar. Onder leiding van de 34-jarige Limburger schakelde NAC onder meer PSV uit in de KNVB Beker. Dat NAC vervolgens toch in zee ging met Peter Hyballa, die geen plek had voor hem, was tegen het zere been van Weijs.

Een breuk was onvermijdelijk en in de zomer van 2020 ging Weijs bij Willem II aan de slag als coach van de O21. Door de coronapandemie bleef het vooral bij het leiden van trainingen, maar hij zat ook een paar keer op de bank bij het eerste elftal, naast toenmalig trainer Zeljko Petrovic. Deze zomer toonde FC Eindhoven belangstelling, maar toen bleef hij Willem II nog trouw. Voor de lokroep van Anderlecht zwicht Weijs nu dus wel.

Ook belangrijk: Weijs is in het bezit van een Pro Licence-diploma. Vincent Kompany én Still hebben dat nog niet gehaald. De Nederlander zou een grote fan zijn van Pep Guardiola en houdt van aanvallend voetbal.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie