Frey breekt potten bij Antwerp: Assist op Gerkens typeert hem

Frey breekt potten bij Antwerp: "Assist op Gerkens typeert hem"

21-09-2021 13:00

Michael Frey is een fenomeen bij Antwerp. De Zwitser zit nu al aan negen goals in de Jupiler Pro League. Ex-ploegmaat Daan Heymans had dat absoluut zien aankomen. 

Heymans speelde vorig seizoen met Frey bij Waasland-Beveren, maar speelt nu bij Venezia in de Serie A. "Die assist op Gerkens typeert hem helemaal", vertelt Heymans bij Het Nieuwsblad. "Veel spitsen zouden gewoon achter de verdediger blijven staan en balen omdat de bal buiten rolt… Michael niet. Hij blijft naar elke bal lopen. Een atypische aanvaller."

Frey is dan ook serieus bezig met zijn vak. "Er gaat geen dag voorbij dat Frey niet in de fitness zit, zowel voor als na de training. Terwijl iedereen naar huis ging, trok hij nog naar het krachthonk. En als we bij Waasland-Beveren met een groepje iets gingen drinken op een moment dat we het ons konden permitteren, hield hij het bij één glaasje."

Bij Waasland-Beveren maakte Frey vorig seizoen ook al 17 goals op 31 wedstrijden. Antwerp heeft hem definitief overgenomen van Fenerbahçe.