KAA Gent blijft op de dool: “De Conference League kost HVH en co punten”

KAA Gent blijft op de dool: “De Conference League kost HVH en co punten”

21-09-2021 10:14
18

KAA Gent blijft in de competitie op de dool. Hein Vanhaezebrouck en consorten staan op een zestiende plek met een zeven op 21. Wim De Coninck laat zich tegenover Het Nieuwsblad uit over de situatie.

Vanhaezebrouck zit me de handen in het haar. “Maar als Hein wint, verkondigt hij volgens iedereen het evangelie. Als hij verliest, zoekt hij zogezegd de hele tijd excuses, terwijl hij gewoon een punt heeft over die VAR-fase van zondag tegen Kortrijk. Die gemiste penalty was ook gewoon pech en tegen STVV werd een handsbal van Caufriez trouwens niet gefloten.”

Ook Europees voetbal speelt een rol volgens De Coninck. “Bovendien mag je niet vergeten dat de Conference League Gent punten kost. Dat is altijd een moeilijk evenwicht. Als Gent tegen Charleroi en KVK zes op zes had behaald, wat zomaar had gekund, streed het donderdag tegen Anderlecht om de koppositie. Het is absurd dat Kortrijk dertien punten telt en Gent maar zeven. Maar het ligt allemaal dicht bij elkaar en alles wat kán tegenzitten, zit ook tegen bij Gent. Dat helpt natuurlijk niet.”