Degryse neemt Verschaeren (Anderlecht) onder de loep: “Nog té weinig kwaliteit”

Degryse neemt Verschaeren (Anderlecht) onder de loep: “Nog té weinig kwaliteit”

21-09-2021 08:45
1

RSC Anderlecht won de klassieker van Standard Luik, maar Marc Degryse was niet onder de indruk van de manschappen van Vincent Kompany. De analist neemt tegenover Het Laatste Nieuws Yari Verschaeren onder de loep.

Degryse vond Anderlecht niet sterk tegen Standard, dat al vroeg een rode kaart kreeg. "Ik hoor Vincent Kompany vaak opmerken: 'Talent is niet gelijk aan kwaliteit.' Wel, bij Anderlecht stond zondag op Sclessin genoeg talent op het veld, maar de kwaliteit was onvoldoende. Laat mij Yari Verschaeren nemen. Ik vond zijn eerste kwartier tegen Standard top. Hij liep slim weg van de defensie, tussen de linies waar hij aanspeelbaar was en Anderlecht gevaarlijk maakte.”

Degryse zag Verschaeren echter al snel wegzakken bij Anderlecht. “Dát is de Yari Verschaeren die ik wil zien. Maar heel snel zakte Yari weg. Dan mis ik toch persoonlijkheid bij hem om de lijn door te trekken. Hij is stappen aan het zetten - zijn invalbeurt tegen KV Mechelen was ook al zeer goed - maar Yari legt nog té weinig kwaliteit in de weegschaal. Het proces is nog niet af. Het verval zoals op Standard mag nooit zo groot zijn."