De Ketelaere neemt Club op zijn schouders: Neiging tot grootste superlatieven

De Ketelaere neemt Club op zijn schouders: "Neiging tot grootste superlatieven"

20-09-2021 23:44 Laatste update: 23:48
3

Club Brugge heeft er een geweldige week opzitten. Tegen Paris Saint-Germain pakte het uit met een indrukwekkende prestatie (1-1), vier dagen later ging lastige klant Sporting Charleroi voor de bijl (0-1). Steeds vaker is Charles De Ketelaere de grote uitblinker bij Blauw-Zwart, ziet ook Extra Time. 

Het panel aan tafel was lovend over de recente prestaties van De Ketelaere. "Wat hij laten zien had tegen PSG, dat vond ik al een topprestatie", steekt Gert Verheyen van wal. "Hij was toch weer de beste veldspeler eigenlijk. Dat zit in alles wat hij doet, ook de schoonheid waarmee hij het doet. We hebben de neiging om te hervallen in de grootste superlatieven. Het is efficiënt en mooi tegelijkertijd."

"En hij gebruikt zijn lichaam ook sterk", gaat de lofzang van Verheyen verder. "Door in de spits te spelen moet hij dat ook." Het doelpunt dat De Ketelaere op Mambourg maakte, noemt de analist dan ook "een echte spitsengoal". Een echte puntaanvaller, dus? "Daar is al veel over gezegd. Hij is toch het best in de centrale strook. Ik vond hem beter wanneer hij doorschoof naar de spits in plaats van toen hij in de driehoek speelde", geeft Verheyen aan.

Jan Boskamp is evenzeer onder de indruk. De Rotterdammer ziet dat de status van De Ketelaere binnen het elftal ook veranderd is. "In het begin werd hij vaak overgeslagen. Dat is een grote stap vooruit. Nu speelt hij centraler en neemt hij die 'gasten' rond hem mee", legt Boskamp uit. Verheyen pikt nog één keer in. "Er zijn een paar percepties over hem die niet kloppen: startsnelheid, scorend vermogen ... Hij bewijst nu ook het tegendeel."