UPDATE: Zulte Waregem moet het twee speeldagen doen zonder Sissako

UPDATE: Zulte Waregem moet het twee speeldagen doen zonder Sissako

20-09-2021 23:24 Laatste update: 22-09-2021 10:30
1

SV Zulte Waregem kon zaterdag geen punten sprokkelen op het veld van Union Saint-Gilloise: 2-1. Bovendien was er nog meer slecht nieuws voor Francky Dury vanwege de rode prent voor Abdoulaye Sissako. Die zou wel eens twee speeldagen afwezig kunnen zijn.

Het parket van de Belgische voetbalbond heeft een voorstel gedaan van twee weken schorsing voor Sissako, met nog één bijkomende speeldag voorwaardelijk. Zo zou de controlerende middenvelder de derby met KV Kortrijk en de verplaatsing naar RFC Seraing door zijn neus geboord zien. Er komt ook nog eens een boete van 2.500 euro bij kijken. Zulte Waregem kan wel nog in beroep gaan tegen die voorgestelde sanctie.

Hoe dan ook lijkt Essevee op zijn minst volgend weekend al niet te moeten rekenen op Sissako. Dat betekent ongetwijfeld een domper voor Dury, aangezien de Fransman tot nu toe al elke keer in de basis mocht starten. Tegen Kortrijk zullen de fans van Zulte Waregem een zege eisen. Niet alleen omdat de derby gevoelig ligt, maar evenzeer omdat hun favoriete club van hun laatste vijf wedstrijden slechts eentje wist te winnen.

Update: Ondertussen heeft het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal uitspraak gedaan in de zaak Sissako. Het oordeel: de twee speler is  twee weken effectief geschorst. Er moet ook een boete van 2.000 worden betaald. Zulte Waregem mist Sissako thuis tegen KV Kortrijk en uit bij Seraing.