Club NXT lijdt thuisnederlaag tegen Standard U21, Colassin vedette bij Anderlecht

20-09-2021 21:47
6

Maandagavond staat traditioneel in het teken van de beloftecompetitie. Daarin stonden enkele aantrekkelijke affiches op het programma. Club NXT ging thuis onderuit tegen de leeftijdsgenoten van Standard Luik,

Club NXT - Standard 0-2
Blauw-Zwart startte met heel wat gekende youngsters in de basis, zoals Daniel Perez, Ignace Van der Brempt en zomeraanwinsten Owen Otasowie en Tibo Persyn. Toch ging het niet van een leien dakje tegen de Rouches. In de eerste helft kregen beide partijen kansen, zonder doelpunten evenwel. Na de rust profiteerde Standard van een elfmeter om op voorsprong te klimmen. Club NXT probeerde de bakens nog te verzetten, maar kreeg tien minuten voor het einde de genadeslag: 0-2.

Anderlecht - Sporting Charleroi 3-0
De Brusselaars kenden weinig moeite met de tegenstand uit Charleroi. Halverwege de eerste helft zette Antoine Colassin de openingstreffer op het bord. Diezelfde Colassin zou uitgroeien tot de uitblinker, want tien minuten na de pauze verdubbelde hij de marge. Een kwartier voor affluiten stond ook toptalent Mario Stroeykens aan het kanon: 3-0.

KAA Gent - KRC Genk 1-3
Ook in de Arteveldestad stond een aantrekkelijk duel gepland. Koploper Genk kwam er over de vloer en bevestigde haar status als nummer één. Het klopte de Gentenaars met 1-3. Daardoor blijft Genk foutloos, met twaalf op twaalf en een doelpuntensaldo van plus twaalf.