Eén, twee en drie weken: Al-Dakhil,  Asselman en Fai kennen minnelijke schikking

Eén, twee en drie weken: Al-Dakhil, Asselman en Fai kennen minnelijke schikking

Gepubliceerd: maandag 20 september 2021 om 16:00ma 20-09-2021 om 16:00

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 16:23ma 20-09-2021 om 16:23

Het Bondsparket heeft maandag drie keer een minnelijke schikking voor iemand van Standard voorgesteld. Ameen Al-Dakhil kreeg een schorsingsvoorstel van één week te horen. Patrick Asselman een mogelijke schorsing van twee weken en Collins Fai een eventuele schorsing van drie weken.

Voor Al-Dakhil duurde Standard – RSC Anderlecht van zondag amper zeven minuten. Hij verloor eerst de bal aan Yari Verschaeren en trok daarna de middenvelder van Anderlecht – die op weg was naar goal – neer. Scheidsrechter Nicolas Laforge kon niet anders dan Al-Dakhil uit te sluiten. De speler van Standard kreeg nu een voorstel van een schorsing van één speeldag.

Vijf minuten na de uitsluiting van Al-Dakhil kwam Anderlecht op voorsprong via Lior Refaelov. Achteraf bleek dat het enige doelpunt van de partij. Bij Standard kwam er meer en meer frustratie bij. Ook op de bank was er woede. Asselman maakte zich druk en ook de assistent van Mbaye Leye kreeg een rode kaart te zien. Bij het Bondsparket is men van mening dat Asselman een schorsing van twee weken moet krijgen.

Fai werd dan weer vlak voor het einde uitgesloten. Eerst kreeg hij voor zijn charge een gele kaart, maar na een tussenkomst van de VAR besliste de scheidsrechter rood te tonen aan Fai. Fai wacht nu mogelijk de langste schorsing van het trio van Standard. Het bondsparket stelde een schorsing van drie speeldagen voor.

Bij elke schorsing hoort ook een geldboete. Standard moet nu laten weten of het al dan niet in beroep gaat tegen de eventuele schorsingen en boetes. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws