Refaelov beschuldigt Standard van sabotage: Hebben ze bewust niet gedaan

Refaelov beschuldigt Standard van sabotage: "Hebben ze bewust niet gedaan"

20-09-2021 06:54
29

RSC Anderlecht slaagde erin om zondag te winnen van Standard, maar had het moeilijk tegen de Rouches. Daar had volgens Lior Refaelov de grasmat mee te maken. Hij spreekt van sabotage en een grasmat die bewust niet werd gesproeid.

Anderlecht had het moeilijk om tot goed voetbal te komen en volgens Refaelov was dat deels aan de grasmat te wijten. "De Clasico is een topmatch in een gevuld stadion met een geweldige sfeer - zo niet de beste in België. Dan wil je het beste voetbal aan een hoog tempo op de mat zien. Maar dat was op dit veld onmogelijk. Er was voor de match duidelijk niet gesproeid", citeert Het Laatste Nieuws de Israëliër.

Volgens hem was dat dan ook de reden waarom we niet meteen goed voetbal zagen van Anderlecht. Hij beschuldigde Standard van sabotage. "Ik zou niet weten waarom dit geen bewuste actie zou zijn", aldus Refaelov. "Als Standard het veld enkel tijdens de rust niet had gesproeid, had ik het nog kunnen begrijpen. Ze stonden met tien man en moesten iets proberen. Maar technisch verfijnd voetbal van bij de aftrap op deze manier verhinderen... Belachelijk", was hij streng.

Wel gesproeid
Standard werd om een reactie gevraagd, maar bij de Rouches vielen ze uit de lucht. De club ontkende dan ook dat er bewust werd gesaboteerd en geeft aan dat er voor de partij wél werd gesproeid. Enkel na de opwarming en de aftrap werd er niet meer gesproeid omdat dat onmogelijk was.