Gent kan opnieuw niet winnen buitenhuis, KV Kortrijk pakt de volle buit

19-09-2021 22:55 Laatste update: 23:00
18

KAA Gent heeft zijn Europese vorm niet doorgetrokken in eigen land. Op het veld van KV Kortrijk werd er met 1-0 verloren. Gent blijft daardoor aanwezig in de onderste regionen van het klassement.

In Europa ging Gent afgelopen donderdag nog met 0-1 winnen in Estland. Coach Vanhaezenbrouck kon dus met vertrouwen de wedstrijd aanvatten. Dat vertrouwen kreeg na tien minuten al een stevige knauw. Na een handsbal van De Sart ging de bal op de stip. Selemani werkte de penalty binnen, de voorsprong voor KV Kortrijk was een feit.

Niet veel later stond er bijna een dubbele voorsprong op het scorebord, Bolat voorkwam echter erger. Gent probeerde wel te reageren, echt doelgevaar kwam er niet uit voort. Beide ploegen gingen dan ook rusten met een 1-0 tussenstand.

In de tweede helft werden de rollen omgedraaid. Deze keer kreeg Gent al snel een penalty, opnieuw lag een handbal aan de basis. Wat Kortrijk lukte, lukte Gent niet. Bezoes trapte de penalty naast het doelkader.

Niet veel later kreeg Gent bijna meteen een nieuwe opdoffer te verwerken, Bolat stond echter pal op een knap schot van Selemani. Gent toonde zich in de tweede helft wat bedrijviger. Veel grote kansen leverde het echter niet op. Tien minuten voor tijd werd er wel nog gevierd. De gelijkmaker van Tissoudali werd echter afgekeurd door de VAR na voorafgaand buitenspel.

Gent probeerde nadien nog, de gelijkmaker bleef echter uit. KV Kortrijk wist de driepunten in eigen huis te houden, Gent droop opnieuw af buitenhuis. Met zeven punten uit zeven wedstrijden hebben de Oost-Vlamingen hun start volledig gemist. KV Kortrijk bevindt zich in de middenmoot.