Batshuayi en Trossard opnieuw matchwinnaar, Theate maakt eerredder voor Bologna

Batshuayi en Trossard opnieuw matchwinnaar, Theate maakt eerredder voor Bologna

20-09-2021 11:00 Laatste update: 19:10

Afgelopen weekend schitterde weer heel wat Belgen in de buitenlandse competities. VoetbalPrimeur.be voorziet u op maandag van een overzicht van de meest onderbelichte prestaties. 

Orel Mangala - VfB Stuttgart 
Mangala maakte voor zijn Duitse club Stuttgart een doelpunt in de wedstrijd tegen Bayern Leverkusen. Helaas voor de Belg mocht dat niet baten. Hij maakte de 1-2, maar zijn ploeg verloor samen met hem met 1-3. Hij werd wel bekroond tot de beste van Stuttgart door meerdere statistieken-websites. Stuttgart staat 14de met een 4 op 15. 

Aan de overkant speelde Kossounou (ex-Club Brugge) een onopvallende wedstrijd.

Michy Batshuayi - Besiktas JK
Batsman was man van de wedstrijd in de Turkse wedstrijd tussen Antalyaspor en Besiktas. De Belg scoorde de 2-2 gelijkmaker, en gaf een assist voor de winning-2-3-goal. Met een 13 op 15 is Besiktas de autoritaire leider. Batshuayi scoorde al drie keer. Hij lijkt zijn draai in Turkije gevonden te hebben.

Leandro Trossard en Youri Tielemans - Brighton & Hove Albion en Leicester City
Deze twee Rode Duivels kleurden de Premier League-wedstrijd op zondag. Beginnen doen we bij de matchwinnaar - Leandro Trossard: De ex-Genkie werd bekroond tot man van de wedstrijd na zijn prestatie tegen Leicester. Hij gaf een assist voor de 2-0 en was wederom de leider van Brighton. Dit zorgde voor een 2-1-overwinning. 

Tielemans kreeg in deze wedstrijd de beste punten van Leicester. Hij gaf de assist voor de 2-1 en was een van de betere van het middenveld. Het mocht echter niet zijn. Leicester moest het onderspit delven. Brighton staat zowaar op plaats twee in de Premier League. Timothy Castagne kreeg twintig minuten.

Image from Gyazo

Eervolle vermeldingen:
Arthur Theate
scoorde voor Bologna in de 6-1-vernedering tegen Inter Milaan. De ex-Kustboy viel in en knikte de 6-1 in de slotfase binnen.

Cyriel Dessers, de half-Belgische spits kreeg de hoogste statistiek-punten van Feyenoord in de 0-4-zege op het veld van PSV Eindhoven. Dessers maakte een goal en gaf een assist. Hij voetbalt zich daarmee terug in de armen van de Nederlanders.

Image from Gyazo