Kompany ziet Anderlecht weer winnen op Standard: Dit is een boost

Kompany ziet Anderlecht weer winnen op Standard: "Dit is een boost"

19-09-2021 21:44
32

RSC Anderlecht boekte zondag met weinig overschot de drie punten tegen een negenkoppig Standard. Ondanks de moeizame overwinning toch vooral tevredenheid bij Vincent Kompany, die beseft hoe belangrijk de overwinning was.

Elke partij tegen Standard is altijd wat specialer voor Anderlecht en dat was uiteraard ook deze. "Deze wedstrijd winnen zou een boost zijn voor elk Anderlecht uit de geschiedenis", gaf Kompany aan na de wedstrijd. "Dit is een goeie overwinning voor ons en we krijgen zo een interessante reeks, die we willen verderzetten", zei hij na de overwinningen tegen KV Mechelen en Standard.

Al beseft Kompany ook dat zijn ploeg het niet altijd even makkelijk had. "Bij momenten waren we te onzuiver en dachten we vooral aan het behouden van de controle. Dat is ook goed gelukt, maar we hebben bij momenten een klein beetje de kans gemist om het af te maken", klonk het. Toch wil Kompany vooral het positieve onthouden. "Uiteindelijk kunnen de jongens tevreden zijn over een vrij rustige match op Standard", besloot hij.

Op donderdag staat de inhaalpartij tegen KAA Gent op het programma voor Anderlecht. Daarna wacht KV Oostende (uit), Club Brugge (thuis) en STVV (uit).