Anderlecht pakt de drie punten na nerveus duel tegen negenkoppig Standard

19-09-2021 20:23
29

RSC Anderlecht had zondag genoeg aan een sterk eerste kwartier om de drie punten te pakken tegen Standard. Het zag Standard snel rood krijgen, wist daarvan te profiteren en wist dat ene doelpunt verschil ook te houden. Het bleef 0-1.

Standard begon hevig aan de partij, maar kreeg al bijzonder snel een flinke domper te verwerken. De Rouches waren al dun bezaaid in de verdedigers en zagen na slechts enkele minuten voetballen de jonge Al Dakhil met een rode kaart naar de kant moeten gaan.

Op het middenveld kreeg paars-wit daardoor ook flink wat ruimte, waar het optimaal van wist te profiteren. In de twaalfde minuut kreeg Refaelov een vrije baan en maakte hij er 0-1 van. Standard op achtervolgen aangewezen en het zag er niet al te best uit voor de Rouches.

Mbaye Leye greep meteen in en bracht de jonge Nathan Ngoy op het veld, al hielp dat niet veel. Anderlecht had bloed geroken en zocht naar een tweede treffer. Tot twee keer toe was het nog voor het kwartier dicht bij een tweede doelpunt. Dat doelpunt viel echter niet. Standard wist het overwicht ook te herstellen en hield Anderlecht van eigen doel. De Rouches zelf wisten aanvallend nog maar weinig te creëren. Bij de rust bleef het dan ook 0-1.

De twee helft begon meteen met een hevig Standard, waar de opdracht duidelijk was: de gelijkmaker scoren. Klauss was er ook dicht bij, maar schoot net naast doel. Anderlecht had het moeilijk om nog tot Bodart te komen en moest in een kolkend Sclessin blijven oppassen voor de Rouches.

Iets na het uur had Christian Kouamé de beslissende 0-2 dan toch aan de voet, de aanvaller bevestigde zijn bleke partij en besloot op Arnaud Bodart. Vincent Kompany zag echter dat zijn jongens het moeilijk hadden en zette onder andere Benito Raman op het veld. Die kreeg een goede kans, ook hij besloot op Bodart.

De zenuwen stonden alleszins strak gespannen. Assistent-trainer Asselman kreeg nog een rode kaart bij Standard, net zoals invaller Collins Fai. De Rouches deden er alles aan om die gelijkmaker toch te scoren. Ondanks veel goede intenties kwam dat doelpunt er echter niet. Het bleef 0-1.