Ontzettend vroeg rood voor Al-Dakhil, maar geen record in Standard-Anderlecht

Ontzettend vroeg rood voor Al-Dakhil, maar geen record in Standard-Anderlecht

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 19:15zo 19-09-2021 om 19:15

Laatste update: maandag 20 september 2021 om 10:09ma 20-09-2021 om 10:09

Voor Standard liep het al snel fout af tegen RSC Anderlecht. Verdediger Ameen Al Dakhil kreeg al na zeven minuten voetballen een rode kaart. Al is dat niet de snelste rode kaart ooit in het duel tussen beide ploegen.

Op 29 januari 2017 stonden beide ploegen ook tegenover elkaar, maar ook daarin stond Standard al snel met tien man tegen de Brusselaars. In dat duel slaagde Filip Mladenovic er in om al na twee minuten voetballen een rode kaart te pakken. Daarmee heeft hij ook het record van snelste rode kaart ooit in een duel tussen Anderlecht en Standard te pakken.

Profiteren deed Anderlecht echter niet van die rode kaart. Het kreeg wel kansen, maar wist niet te scoren. Ook een rode kaart voor Ishak Belfodil in het slot van de partij hielp Anderlecht niet om de drie punten thuis te houden. Het bleef 0-0. Vandaag heeft Anderlecht wél geprofiteerd en wist het slechts enkele minuten na de rode kaart te scoren via Lior Refaelov.

En Mladenovic? Die kende maar weinig succes bij Standard en speelde uiteindelijk maar vijf partijen voor de Luikenaren. Een jaar later, in 2018, vertrok hij langs een achterpoortje bij de Rouches en trok hij riching Polen, waar hij voor Lechia Gdansk in actie ging komen. Inmiddels speelde hij voor Legia Warschau.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws