Antwerp maakt achterstand goed en wint van Seraing

19-09-2021 17:51 Laatste update: 17:54
10

Royal Antwerp FC wist zondag te winnen van Seraing. In eigen huis kwam The Great Old op achterstand, maar na goals van uitblinker Michael Frey en invaller Pieter Gerkens haalde Antwerp het met 2-1.

Priske koos voorin voor het duo Frey-Samatta. Veel uitgespeelde kansen leverde dat evenwel niet op. Miyoshi en Nainggolan waren dreigend voor de thuisploeg, maar Dietsch had geen zin in een tegentreffer. Ook Seraing toonde weinig op de Bosuil in de eerste helft. Een te centraal schot van Kilota vroeg in de partij was het enige echte werk voor Butez.

In het begin van de tweede helft lieten Miyoshi en Frey het na om Antwerp op voorsprong te brengen. Dat brak The Great Old zuur op. In de 56e minuut verschalkte Mikautadze Butez. Antwerp moest nadien een tijdje bijsteken. De thuisploeg maakte een vuist en kwam langszij. Na een inworp kopte Frey op een bijzondere manier de 1-1 tegen de touwen.

Antwerp wilde meer en kreeg dat ook. Invaller Gerkens bezorgde de thuisploet de drie punten na knap voorbereidend werk van Frey. Door de zege telt Antwerp nu 11 punten. Woensdag ontvangt Antwerp KRC Genk in een inhaalwedstrijd.