Invallers Onuachu en Paintsil redden Genk en helpen ploeg aan winst tegen STVV

19-09-2021 15:26
24

KRC Genk had invallers Joseph Paintsil en Paul Onuachu nodig om voor de drie punten te zorgen. De ploeg van John van den Brom leek op weg naar een nederlaag, maar wist in de laatste twintig minuten toch nog de drie punten te pakken: 1-2.

Na de zware Europese partij besloot John van den Brom om zijn ploeg te wijzigen op enkele plekken. Zo kregen jongens als Iké Ugbo, Mike Trésor en Luca Oyen nog eens de kans om zich te tonen. Zij hadden het aanvankelijk toch niet makkelijk tegen een gemotiveerd STVV. Er was veel grinta van beide ploegen in de openingsfase, maar er werd elkaar geen meter gegund.

Het balbezit was wel voor Genk, maar echt in actie moest doelman Daniel Schmidt niet komen. Aan de overzijde probeerde een stevig STVV ook wel voor gevaar te zorgen, al bleef dat uit. Ondanks de derbygevoelens bleven we toch wat op onze honger zitten.

We leken af te stevenen op een ruststand zonder doelpunten, maar kregen dan toch vierende fans te zien. STVV kon in het slot de netten toch doen trillen. Een perfecte voorzet belandde op het hoofd van Yuma Suzuki. De Japanner knikte de bal voorbij Vandevoordt en Genk bij de rust naar de voorsprong.

Genk begon met veel goede intenties aan de tweede helft en zag dat bijna beloond worden. Bastien Toma had de bal maar in doel te tikken. Hij besloot naast. Daarop groeide STVV en probeerde het te profiteren van de aanvallende intenties van Genk. Suzuki was opnieuw dicht bij een doelpunt, hij kwam een sterk keepende Vandevoordt tegen.

Van den Brom zag dat het beter moest en bracht Heynen, Paintsil en Onuachu in het veld. Genk had wel flink wat balbezit, ging op zoek naar een gelijkmaker én kreeg die ook. Het was nota bene invaller Paintsil die vanuit het niets een afstandsschot voorbij Schmidt kon plaatsen.

Gouden wissels van Van den Brom, die enkele minuten voor tijd ook Onuachu zijn duivels zag ontbinden. Na een knappe actie van de Nigeriaan plaatste hij de bal voorbij de doelman van STVV en hielp hij Genk zo aan de 1-2 overwinning.