“Ik kan mij niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen”

“Ik kan mij niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen”

19-09-2021 10:15
8

Standard en RSC Anderlecht gaan dit seizoen voor een Play-Off 1-ticket. Zondag staan ze in Luik tegenover elkaar. In De Zondag blikt Imke Courtois vooruit op de Belgische klassieker.

Standard begint met dertien punten aan de wedstrijd. Anderlecht met drie minder, maar paars-wit speelde ook een match minder dan de concurrent. Standard speelde dit seizoen thuis al gelijk tegen KRC Genk (1-1), verloor van Royal Antwerp FC (2-5) en won van KV Oostende (1-0).

Zondag wordt het de eerste Standard – Anderlecht met publiek sinds april 2019, toen een deel van de bezoekende aanhang met onder meer rookbommen voor overlast zorgde. "Sclessin met supporters maakt Standard wellicht nog meer onvoorspelbaar", stelt Courtois, die meent dat de verplaatsing naar Luik moeilijk is voor Anderlecht.

Op de vorige speeldag won Anderlecht met 7-2 van KV Mechelen. In de tweede helft legde het vlot combinatievoetbal op de mat. Courtois denkt dat Anderlecht dat ook gaat proberen te doen op het veld van Standard. "Ik kan me niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen", klinkt het.

Courtois vindt het naar eigen zeggen opvallend dat Anderlecht aan één manier van spelen blijft vasthouden. "De spelers van Anderlecht blijven altijd trouw aan hun spel en filosofie en zullen het ook zondag op die manier willen doen."