Breaking news

SELECTIE: KAA Gent met sterkste ploeg richting KRC Genk, opletten voor rode kaart

“Ik kan mij niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen”

“Ik kan mij niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen”

Gepubliceerd: zondag 19 september 2021 om 10:15zo 19-09-2021 om 10:15

Standard en RSC Anderlecht gaan dit seizoen voor een Play-Off 1-ticket. Zondag staan ze in Luik tegenover elkaar. In De Zondag blikt Imke Courtois vooruit op de Belgische klassieker.

Standard begint met dertien punten aan de wedstrijd. Anderlecht met drie minder, maar paars-wit speelde ook een match minder dan de concurrent. Standard speelde dit seizoen thuis al gelijk tegen KRC Genk (1-1), verloor van Royal Antwerp FC (2-5) en won van KV Oostende (1-0).

Zondag wordt het de eerste Standard – Anderlecht met publiek sinds april 2019, toen een deel van de bezoekende aanhang met onder meer rookbommen voor overlast zorgde. "Sclessin met supporters maakt Standard wellicht nog meer onvoorspelbaar", stelt Courtois, die meent dat de verplaatsing naar Luik moeilijk is voor Anderlecht.

Op de vorige speeldag won Anderlecht met 7-2 van KV Mechelen. In de tweede helft legde het vlot combinatievoetbal op de mat. Courtois denkt dat Anderlecht dat ook gaat proberen te doen op het veld van Standard. "Ik kan me niet voorstellen dat Anderlecht overgaat op bikkelen", klinkt het.

Courtois vindt het naar eigen zeggen opvallend dat Anderlecht aan één manier van spelen blijft vasthouden. "De spelers van Anderlecht blijven altijd trouw aan hun spel en filosofie en zullen het ook zondag op die manier willen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Wat verwacht je van de wedstrijd?

Winst voor Standard
16%
Winst voor Anderlecht
66%
Een gelijkspel
18%
(250 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws