Mazzu: 'We zijn gestopt met voetballen … kunnen niet elke week uitblinken'

Mazzu: 'We zijn gestopt met voetballen … kunnen niet elke week uitblinken'

18-09-2021 23:14

Union blijft het goed doen in de Jupiler Pro League. Zaterdag won de promovendus met 2-1 van Zulte Waregem. Achteraf gaf trainer Felice Mazzu toe dat het voetbal niet altijd even goed was.

"De mentaliteit maakte vandaag het verschil. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt. We zijn uitstekend aan de wedstrijd begonnen. We hadden in het eerste halfuur genoeg kansen om de wedstrijd al te beslissen", noteerde Sporza uit de mond van Mazzu.

Bij Zulte Waregem kreeg Sissako al na 9 minuten rood. Mazzu gaf toe dat Union dat niet altijd even goed wist uit te spelen. "Tegen 10 spelers hadden we de match dan kunnen controleren. Na onze goal in de tweede helft zijn we gestopt met voetballen en hebben we vooral op balbezit gespeeld met veel verticale passes. Dat is niet ons spel, maar we kunnen niet elke keer uitblinken."

Na 8 wedstrijden telt Union 16 punten. Het staat daarmee 2e in de stand met een punt minder dan leider Club Brugge, dat zaterdag in het slot van de partij Sporting Charleroi met 0-1 wist te verslaan.