Club Brugge-opponent RB Leipzig blijft sukkelen, Batshuayi scoort voor Besiktas

18-09-2021 20:33
1

RB Leipzig blijft dit seizoen worstelen. De ploeg van coach Jesse Marsch en tegenstander van Club Brugge in de Champions League speelde gelijk bij FC Köln. Everton zag zijn sterke start in de Premier League gestuit door Aston Villa, dat een klinkende zege boekte. Besiktas blijft foutloos in Turkije.

FC Köln - RB Leipzig 1-1
Het gaat de nieuwe trainer Jesse Marsch bepaald nog niet voor de wind bij RB Leipzig. Die Roten Bullen verloren vier van hun laatste vijf officiële duels en kwamen zaterdag bij FC Köln niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Anthony Modeste zette de thuisploeg na 53 minuten zelfs op voorsprong. Emil Forsberg kreeg vanaf elf meter de kans om de stand recht te trekken, maar hij miste. Niet veel later sloeg Amadou Haidara wel toe.

Leipzig pakte zodoende nog wel een punt, maar stelde opnieuw teleur. De topclub staat voorlopig slechts vijftiende in de Bundesliga. De druk op de opvolger van Julian Nagelsmann zal daardoor verder toenemen.

Aston Villa - Everton 3-0
Everton pakte tien punten in zijn eerste vier Premier League-duels, waarmee manager Rafael Benítez zijn zaakjes goed op orde leek te hebben. Tegen Aston Villa ging het zaterdag echter flink mis. Matty Cash opende na rust op zeer fraaie wijze de score. Lucas Digne werkte de bal vervolgens ongelukkig in eigen doel en het slotakkoord was voor Leon Bailey. De zomeraanwinst schoot overtuigend raak: 3-0.

Antalyaspor - Besiktas 2-3
Besiktas is nog altijd ongeslagen in de Süper Lig. De regerend kampioen kwam op een 2-0 achterstand voor rust, maar na de pauze volgde een knappe inhaalrace. Ridvan Yilmaz, Michy Batshuayi en Rachid Ghezzal scoorden.