KV Mechelen spoelt partij tegen RSC Anderlecht door met winst tegen OHL

KV Mechelen spoelt partij tegen RSC Anderlecht door met winst tegen OHL

18-09-2021 20:21

KV Mechelen heeft de puntjes op de i gezet na de partij tegen RSC Anderlecht. In eigen huis wist het wel te overtuigen en was het te sterk voor Oud-Heverlee Leuven. Het werd 2-0.

Na de 7-2 vernedering tegen RSC Anderlecht was de opdracht voor KV Mechelen duidelijk: het moest winnen tegen Oud-Heverlee Leuven. Net zoals tegen RSCA begon Malinwa ook goed aan de partij én wist Nikola Storm te scoren. Na amper acht minuten voetballen was het al rank voor de flankaanvaller.

Het antwoord van OHL bleef niet lang op zich wachten en via Rezaei kwam die gelijkmaker er bijna. Coucke hield echter de nul. Maertens trof daarop nog de paal, maar KVM was alvast gewaarschuwd. Ook nu leek het de partij weer uit handen te gaan geven.

Dat deed het uiteindelijk toch niet. Ondanks de kansen voor OHL was het KV Mechelen dat voor rust nog kon vieren. Na een slechte inschatting van doelman Romo kon Mrabti profiteren. Hij maakte er 2-0 van.

Veel viel er na de pauze niet te noteren in de partij. Malinwa loerde op een uitbrak, al kwam die er niet. Ook OHL wist zich niet helemaal door te zetten en raakte – op één kans na – niet door de verdediging van KV Mechelen. Malinwa hield stand en wist de nul op het scorebord te houden. Daarmee wist het de drie punten ook te pakken.