Real Madrid-Belgen kunnen profiteren van puntenverlies van Atlético en Carrasco

Real Madrid-Belgen kunnen profiteren van puntenverlies van Atlético en Carrasco

18-09-2021 18:11

Atlético Madrid heeft voor de tweede keer dit seizoen punten laten liggen in competitieverband. De titelhouder beet in eigen huis zijn tanden stuk op Athletic Bilbao en mag nu afwachten of medekoplopers Valencia en Real Madrid zondag in hun onderlinge treffen kunnen profiteren.

Antoine Griezmann kreeg de eerste mogelijkheid om de score te openen, maar de verloren zoon kon niet overtuigen en was één van de vier Atlético-spelers die voor de zestigste minuut al naar de kant werden gehaald. De wedstrijd, waarin Yannick Carrasco op de bank begon, kwam sowieso langzaam op gang en ontbrandde pas na rust. Iñaki Williams kreeg plotseling de kans om de gasten op voorsprong te schieten, maar miste oog in oog met Jan Oblak.

In het slotkwartier gingen plots alle remmen los. Marcos Llorente had de 1-0 op zijn schoen, maar raakte van afstand de paal. Kort daarna stond Atlético opeens met zijn tienen: invaller João Félix kreeg geel vanwege het zwaaien met zijn armen, reageerde zich verbaal af en mocht meteen inrukken. De tien Rojiblancos probeerden het nog wel, maar konden niets meer uitrichten. Omdat de gasten uit Baskenland het wel prima vonden - hoewel ze nog één reuzenkans via Asier Villalibre kregen - was de uiteindelijke 0-0 een logisch gevolg.

Atlético komt nu op elf punten uit vijf wedstrijden. Dat is voorlopig genoeg om aan kop van de Primera División te blijven, maar Valencia en het Real Madrid van Eden Hazard en Thibaut Courtois spelen zondag tegen elkaar: beide clubs staan op tien punten uit vier wedstrijden.