Liverpool doet goede zaken, City en De Bruyne morsen na VAR-beslissingen

18-09-2021 18:01

Manchester City is zaterdag tegen averij aangelopen in de Premier League. De ploeg van manager Pep Guardiola kwam niet tot scoren tegen Southampton. Liverpool profiteerde door een thuiszege op Crystal Palace.

Liverpool - Crystal Palace 3-0
Bij Liverpool geen Divock Origi die op de bank begon en net voor tijd inviel. Hij zag doelman Alisson Becker meteen bij de les moest zijn. De Braziliaanse doelman kon de bal nog net voor de lijn weg tikken. Uit de daaropvolgende hoekschop kopte Christian Benteke op de paal, maar de Rode Duivel stond buitenspel. De formatie van manager Jürgen Klopp nam daarna het initiatief over, maar keeper Vicente Guaita weigerde lange tijd te capituleren. Pas kort voor rust wist Sadio Mané de ban te breken.

Manchester City - Southampton 0-0
Manchester City raakte verder achterop bij de concurrent. The Citizens rolden eerder deze week RB Leipzig op in de Champions League (6-3), maar tegen Southampton werd er niet gescoord. Met Kevin De Bruyne op de bank had City alle moeite om een gaatje te vinden in de defensie van The Saints. In de tweede helft leek tot overmaat Southampton een penalty en Kyle Walker een rode kaart te krijgen. City kreeg hulp uit onverwachte hoek: de VAR greep opvallend genoeg in en draaide beide beslissingen terug.

City, waar De Bruyne op het uur inviel, zette vervolgens nog aan en Raheem Sterling leek de score te openen in de slotminuten. Ook door dat doelpunt ging een streep. De VAR oordeelde dat er sprake was van buitenspel, al was dat moeilijk waar te nemen. Het bleef zodoende bij 0-0.