Beerschot begint seizoen met 1(!) op 24 en verliest ook tegen KV Oostende

18-09-2021 18:14
2

K. Beerschot V.A blijft voorlopig in een groot sukkelstraatje zitten. Ook het ontslag van Peter Maes hielp niet tegen KV Oostende, dat dankzij een bijzonder sterk begin een 3-1 overwinning kon boeken.

Zowel KV Oostende als Beerschot zaten in een slechte reeks en konden de punten goed gebruiken. Vooral Beerschot, dat nog niet wist te winnen en een seizoen vol degradatiezorgen lijkt te gaan hebben. Een duel met veel druk dus.

Voor KVO kon het duel alvast niet beter beginnen. Frans ging in de fout in de zestien, de VAR greep in en Gueye schoot de strafschop in doel. Meteen daarna een tweede doelpunt voor KVO en een dubbele achterstand voor de Kielse Ratten. Veel slechter kon niet voor Beerschot.

Het leek daarmee een verloren strijd te zijn voor de bezoekers, maar ere wie ere toekomst, Beerschot gaf de partij niet op. Het zocht naar een aansluitingstreffer, maar vond amper een gaatje in de Oostendse defensie. KV Oostende was nog dicht bij het derde doelpunt, Vanhamel hield zijn ploeg nog in de wedstrijd. Het bleef 2-0 tot de rust.

De tweede helft kon niet leuker beginnen voor de neutrale kijker, met kansen aan beide kanten. Doelpunten kregen we niet te zien, al leek het maar een kwestie van tijd vooraleer dat doelpuntje toch zou vallen.

Beerschot liet de kansen echter liggen, KV Oostende niet. Iets na het uur was het helemaal boeken toe voor Beerschot en bracht Amade na een moeizame aanval en wat holder de boldervoetbal KV Oostende op de 3-0 voorsprong.De bezoekers bleven zoeken, kregen kansen en werden na een bizarre fase uiteindelijk ook beloond. Het was Soumaré die voor de eerredder zorgde en de 3-1 eindstand op het scorebord plaatste.