Sint-Truiden ontvangt Genk met zes op zes op rapport: Dat geeft veel vertrouwen

Sint-Truiden ontvangt Genk met zes op zes op rapport: "Dat geeft veel vertrouwen"

18-09-2021 17:44

Sint-Truiden kijkt reikhalzend uit naar de komst van KRC GenkDe Kanaries werden een lastig seizoen voorspeld, maar na een recente zes op zes kunnen ze de Limburgse derby eigenlijk zonder al te veel druk induiken. Daar is men zich in het Truiense kamp ook van bewust.

Toni Leitner, de laattijdige zomeraanwinst die nu al tot aanvoerder is gebombardeerd, beseft dat het misschien wel het ideale moment is om Genk te treffen. "Ja, we komen van een zes op zes en dat geeft veel vertrouwen, maar we moeten niet denken dat het gedaan is", vertelt de ervaren Duitser op de clubwebsite van STVV. De thuisploeg zal zich dan ook voor "200 procent" moeten inzetten om een resultaat te boeken, verzekert hij.

Bernd Hollerbach kan zich enkel aansluiten bij die woorden van zijn kapitein. Dat Genk afgelopen donderdag nog aan de bak moest in de Europa League, kan een voordeel zijn vanwege bijkomende vermoeidheid, maar evengoed een nadeel. "Dit is het soort wedstrijd dat je vertrouwen geeft. In de laatste minuut het winnende doelpunt scoren, vooral in een Europees cupduel, is ideaal", verwijst Hollerbach naar de 0-1-zege van Genk bij Rapid Wien. 

John Van den Brom kondigde al aan dat hij zal roteren in vergelijking met zijn basisopstelling van in Oostenrijk. Daar heeft Hollerbach weinig boodschap aan, want "zelfs de bankspelers zullen gevaarlijk zijn". De Duitse coach rekent op de vurige aanmoedigingen van de thuisfans. "We zagen het in de eerste wedstrijd van het seizoen, de sfeer was ongelooflijk en de fans duwden ons naar de overwinning. Ik hoop dat ze weer net zo enthousiast zullen zijn", pookt hij het vuurtje alvast op.