Bayern haalt ongenadig uit in Bundesliga-speeltuin, schril contrast met Mainz

18-09-2021 17:31

Bayern München heeft zaterdag een monsterzege geboekt in de Bundesliga. VFL Bochum werd helemaal tureluurs gespeeld in de Allianz Arena: 7-0.

Bayern München - Bochum 7-0
Bayern München verkeert de laatste weken in bloedvorm. In de Bundesliga werden Hertha BSC (5-0) en RB Leipzig (1-4) op een ruime nederlaag getrakteerd, waarna ook FC Barcelona (0-3) er aan moest geloven in de Champions League. Tegen promovendus Bochum nam de ploeg van Julian Nagelsmann zeker geen gas terug. Bayern trad vrijwel met zijn sterkste opstelling aan en Bochum kwam dan ook geen moment in het stuk voor.

Leroy Sané brak na zeventien minuten de ban en nog voor rust liep Der Rekordmeister uit naar een 4-0 voorsprong dankzij Joshua Kimmich, Serge Gnabry en een eigen doelpunt van Vassilios Lambropoulos. In de tweede helft kon Robert Lewandowski niet achterblijven. De Pool scoorde voor het dertiende competitieduel op rij, een record. Via nog eens Kimmich en Eric Maxim Choupo-Moting werd het uiteindelijk 7-0.

FSV Mainz - SC Freiburg 0-0
FSV Mainz en SC Freiburg draaien behoorlijk bovenaan mee in de Bundesliga, maar in het onderlinge duel kon geen van beide afstand nemen van de andere. Ondanks enkele veelbelovende pogingen vond Mainz het net niet. Zelf scoorde Freiburg echter ook niet, waardoor het bij 0-0 bleef. Met Jean-Paul Boëtius (basiskracht) en Markus Ingvartsen (invaller) telt Mainz overigens twee krachten met een verleden bij KRC Genk.