Gent worstelt met balans met Europese duels: In competitie te veel laten liggen

Gent worstelt met balans met Europese duels: "In competitie te veel laten liggen"

18-09-2021 17:01
2

De seizoensstart van KAA Gent laat zich waarschijnlijk het best samenvatten onder de noemer 'wisselvallig'. Na de historische 6-1-glansprestatie tegen Club Brugge volgde een ontnuchtering tegen Sporting Charleroi (2-3), waarna Europees Flora Tallinn eraan moest geloven (0-1). Kunnen de troepen van Hein Vanhaezebrouck die lijn eens doortrekken?

Zondagavond reizen De Buffalo's af naar KV Kortrijk. In de Jupiler Pro League staan ze pas vijftiende met zeven punten, ondanks enkele opflakkeringen. "In Europa was het perfect, je mag daar al eens een match verliezen als je doorgaat. Maar in de competitie hebben we te veel punten laten liggen", legt Vanhaezebrouck de vinger op de wonde bij Het Laatste Nieuws. 

De komende weken krijgt Gent alvast volop kansen om volledig onder stoom te geraken. Het programma oogt immers loodzwaar, met nog eens twee midweekse wedstrijden in september en begin oktober. "De kunst is om resultaten te pakken én geen geblesseerden te hebben. Maar dat is heel moeilijk. In die eerste lange periode van zes weken is dat niet gelukt", legt Vanhaezebrouck uit. Onder meer Vadis Odjidja en Andrew Hjulsager waren daar de dupe van. 

Daardoor kan Vanhaezebrouck niet in die mate roteren zoals hij dat zelf zou willen. "Ik kan niet iedere international rust gunnen, omdat we niet genoeg verdedigers hebben", klinkt het. Zo moesten Andreas Hanche-Olsen en Michael Ngadeu al meer aan de bak dan het de trainer lief is.