Van den Brom kijkt uit naar derby: Altijd speciaal, onze spelers beseffen belang

Van den Brom kijkt uit naar derby: "Altijd speciaal, onze spelers beseffen belang"

18-09-2021 16:43 Laatste update: 16:34
3

Voetbalminnend Limburg kijkt dit weekend reikhalzend uit naar de derby: Sint-Truiden versus KRC Genk. Ook John Van den Brom zit uiteraard boordevol 'goesting', al heeft de midweekse verplaatsing naar Rapid Wien er fysiek behoorlijk ingehakt.

"Een derby is altijd iets speciaal", geeft Van den Brom in eerste instantie aan op de website van Genk. "En onze spelers beseffen het belang." De voorbije jaren stond STVV tegen Genk steevast garant voor spektakel. Afgelopen seizoen gingen de blauwhemden nog met 1-2 winnen op Stayen na een glansprestatie van Theo Bongonda. Die moet echter verstek geven vanwege een hamstringblessure.

Van den Brom verwacht een "veeleisende wedstrijd". Toch zal de trainer niet zijn op papier sterkste elftal de wei insturen. "Het moment is daar om te roteren en frisse jongens te brengen. De wedstrijd in Wenen is slopend geweest, en met de kalender die we de komende weken nog afwerken, gaan we onze brede selectie ook gebruiken", kondigt de Nederlander aan. 

Het zijn hoe dan ook drukke tijden voor Genk. Afgelopen donderdag voetbalde het nog in Wenen, zondag wacht dus de lokale derby en komende woensdag moet de vicekampioen alweer aan de bak. Dan staat de uitgestelde competitiematch bij Royal Antwerp FC op het menu.